Welcome to tvBETA

Hello, if you happen to be one of the founders of FTABeta, please use your old login details; if you're visiting us for the first time, please register! and contribute!

Register Now!

Freesat V7 HD initial setup:

Discussion in 'FreeSat HD' started by Chico H, Nov 1, 2016.

  1. Chico H

    Chico H New Member

    Joined:
    Nov 1, 2016
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Hey guys can I please get some help setting up my freesatV7
    I have the dish fixed to get 118w but having trouble getting chanels.
    Thank you very much for you help.
     
    #1
  2. county

    county Member

    Joined:
    Jan 4, 2014
    Messages:
    229
    Likes Received:
    14
    i think you need to get the file on your receiver first to get any signal at all ! i know with my dreamlink t5 a had to put the file on it first i know they are different receivers but they all work the same in some way
     
    #2
  3. nbs.

    nbs. Member

    Joined:
    Nov 15, 2015
    Messages:
    702
    Likes Received:
    13
    GSKY V7 HD_NA_20160525A is the newest file
     
    #3
    Chico H likes this.
  4. Chico H

    Chico H New Member

    Joined:
    Nov 1, 2016
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Thanks a lot for your help guys! can any of you hook me up with the file? and how do I put it in?
     
    #4
  5. Chico H

    Chico H New Member

    Joined:
    Nov 1, 2016
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Do you happen to have the file? and how do I set it up?

    Thanks again for your help!
     
    #5
  6. Chico H

    Chico H New Member

    Joined:
    Nov 1, 2016
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Where do I get the files and how do I set it up?
    Thanks!
     
    #6
  7. county

    county Member

    Joined:
    Jan 4, 2014
    Messages:
    229
    Likes Received:
    14
    you will have to google it thats the best i can tell you
     
    #7
    Chico H likes this.
  8. Chico H

    Chico H New Member

    Joined:
    Nov 1, 2016
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Thanks man I appreciate it!
     
    #8
  9. county

    county Member

    Joined:
    Jan 4, 2014
    Messages:
    229
    Likes Received:
    14
    no problem let us know how you make out
     
    #9
  10. Chico H

    Chico H New Member

    Joined:
    Nov 1, 2016
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Sure will do!
     
    #10
  11. jasjas

    jasjas New Member

    Joined:
    Apr 16, 2013
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    what are you trying to receive?
    C band or KU band.
    the dish channels may be turbo 8psk and the freesat v7 does not do Turbo 8psk
     
    #11
  12. Chico H

    Chico H New Member

    Joined:
    Nov 1, 2016
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    I'm not too sure what band I'm trying to get.
    But my old dreamlink T4 was getting 110 and 118w so the only change was the receiver!
     
    #12
  13. jasjas

    jasjas New Member

    Joined:
    Apr 16, 2013
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    I know it wont get 110 as that needs the turbo tuner.
    I think 118 is also the turbo tuner
    the freesat v7 is a dvb-s2 tuner.
    good for C band and KU band.
    no good for dish.
    I have 2 of them I use but only C and KU band
     
    #13
  14. Chico H

    Chico H New Member

    Joined:
    Nov 1, 2016
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    And what satellites would I get with C or KU?
    Thanks a lot bud!
     
    #14
  15. nbs.

    nbs. Member

    Joined:
    Nov 15, 2015
    Messages:
    702
    Likes Received:
    13
    118 is not turbo 8psk but you do need a low frequency lnb to receve it
     
    #15
  16. jasjas

    jasjas New Member

    Joined:
    Apr 16, 2013
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Thanks nbs i was not sure about that.
    chico h what dish [ lnb are you using?
    do you have a IKS account or are you looking for true FTA stuff?
    alot of free stuff on KU and C band but C band the big dish is the best stuff.
     
    #16
  17. Chico H

    Chico H New Member

    Joined:
    Nov 1, 2016
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    IM not sure what LNB type it is and not sure what band.
    I have an IKS account and I'm signed into a server
    I also have cccam account but I'm unable to unlock any chanel.
    I'm looking for HD chanels bud and not just FTA
     
    #17
  18. nbs.

    nbs. Member

    Joined:
    Nov 15, 2015
    Messages:
    702
    Likes Received:
    13
    you can forget using the freesat for any hd on this server Its mpeg 4 and the freesat is only mpeg2
     
    #18
  19. khampanh

    khampanh New Member

    Joined:
    Feb 8, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    where can I download this file GSKY V7 HD_NA_20160525A
     
    #19

Share This Page